Mieszkanie lub własny dom w Norwegii.
Jak znaleźć mieszkanie w Norwegii
- Redaktor Norwegia1
-
Autor
Mniej
Więcej
8 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #542
przez Redaktor Norwegia1
Dla mnie moja Norwegia to norwegia1.pl
Nowy post na forum o Norwegii.
Ogłoszenia o mieszkaniach do wynajęcia można często znaleźć w lokalnej prasie. Istnieje także wiele portali internetowych, na których możesz znaleźć ogłoszenia o wynajmie mieszkań.
Niektórzy pośrednicy obrotu nieruchomościami oferują mieszkania do wynajęcia. Istnieją też biura zajmujące się tylko wynajmem. Pamiętaj o tym, aby zawrzeć umowę bezpośrednio z wynajmującym, gdyż pośrednicy nie są odpowiedzialni za sam lokal.
Niektóre gminy udzielają pomocy w znalezieniu mieszkania do wynajęcia. Zwykle jednak mieszkania komunalne przeznaczone są dla osób, znajdujących się w trudnej sytuacji, których nie stać ani na zakup własnego mieszkania, ani na wynajęcie mieszkania na rynku prywatnym.
Kupno i sprzedaż mieszkań odbywa się zwykle przez pośrednika. Pośrednicy obrotu nieruchomościami zamieszczają ogłoszenia o lokalach na sprzedaż w lokalnych gazetach i na różnych stronach internetowych.
Portale na których można znaleźć mieszkanie to:
finn.no
hybel.no
Niektórzy pośrednicy obrotu nieruchomościami oferują mieszkania do wynajęcia. Istnieją też biura zajmujące się tylko wynajmem. Pamiętaj o tym, aby zawrzeć umowę bezpośrednio z wynajmującym, gdyż pośrednicy nie są odpowiedzialni za sam lokal.
Niektóre gminy udzielają pomocy w znalezieniu mieszkania do wynajęcia. Zwykle jednak mieszkania komunalne przeznaczone są dla osób, znajdujących się w trudnej sytuacji, których nie stać ani na zakup własnego mieszkania, ani na wynajęcie mieszkania na rynku prywatnym.
Kupno i sprzedaż mieszkań odbywa się zwykle przez pośrednika. Pośrednicy obrotu nieruchomościami zamieszczają ogłoszenia o lokalach na sprzedaż w lokalnych gazetach i na różnych stronach internetowych.
Portale na których można znaleźć mieszkanie to:
finn.no
hybel.no
Dla mnie moja Norwegia to norwegia1.pl
Odpowiedz do Redaktor Norwegia1
- Anonim
-
1 rok 3 tygodni temu #3628
przez Anonim
Odpowiedź:
Można zdecydować się na skorzystanie z pomocy firmy pl.motty.no która zajmuje się udzielaniem Polakom kredytów w Norwegii. Moim zdaniem jest to bardzo dobry wybór. Uważam, że warto się na to zdecydować.